Sportiefzwolle.tv - Zwolse 1.000 meter Tijdrit

Nieuws

Theo Bos wint Zwolse 1.000 meter Tijdrit
Gepubliceerd op vrijdag 16 oktober 2015 om 23:50 bevat foto's

Theo Bos is vrijdagavond de winnaar geworden van de Zwolse 1.000 meter Tijdrit, het sportieve evenement dat werd georganiseerd ter ere van de opening van de Boxem Tunnel. De sprinter kwam over een kilometer tot een tijd van 1:05:57 en bleef daarmee Tom Dumoulin ruim een seconde voor. De grote verrassing was Zwollenaar Rick Mensink, die uiteindelijk als nummer drie het podium mocht bestijgen. “Dit was voor mij een perfect parcours”, zegt Theo Bos net na zijn rit.

De renner van MTN-Qhubeka kwam vorige week in de Ronde van Abu Dhabi nog zwaar ten val, maar was in Zwolle weer flink op stoom. Vier hechtingen in zijn ellenboog deerden hem niet, want de sprinter kwam tot een razendsnelle tijd. Hij voltooide de 1.000 meter in 1:05:57. “Het was eigenlijk jammer dat het regende, want anders had ik nog veel sneller gekund. De kilometer is natuurlijk mijn specialiteit, dus het reed wel makkelijk”, vertelt Bos, die zich in 2005 op de baan liet kronen tot wereldkampioen 1 kilometer tijdrit. “Ik dacht dat de start in de tunnel was en dat we daardoor eerst omhoog moesten. Maar dit was helemaal goed. Een heel leuk initiatief en ook prachtig dat er, ondanks het weer, zoveel publiek was.”

Daar waar Bos op de kilometer op de baan niet na hoefde te denken over het schakelen, was dat vrijdag in de Boxem Tunnel wel anders. “Dat is eigenlijk het enige verschil ten opzichte van de baan. Je kan schakelen en dus moet je bedenken op welk verzet je start. Op het einde liep het naar beneden en dan kun je gewoon op ‘de elf’ doorrammen”, zegt de winnaar. Publiekslieveling Tom Dumoulin moest zijn meerdere erkennen in Bos, hij was ruim een seconde langzamer. Zwollenaar Rick Mensink eindigde in een tijd van 1:09:77 als derde en mocht zich zodoende ook melden op het podium.

Klik hier voor alle uitslagen

Meer nieuws