Nieuws

Geerike Schreurs verrast in ‘achtertuin’
Gepubliceerd op vrijdag 16 oktober 2015 om 23:04 bevat foto's

Geerike Schreurs heeft vrijdagavond - net als Loes Gunnewijk - haar laatste wielerrace in wedstrijdverband gereden. De 26-jarige Zwolse nam deel aan de Zwolse 1.000 meter Tijdrit, ter ere van de opening van de Boxem Tunnel, en presteerde zeker niet onverdienstelijk. Tot haar eigen verbazing zette Schreurs de vijfde tijd op de klokken. “Ik had op voorhand gedacht dat ik laatste zou worden, dus dit is super.”

“Ik heb zo’n zes weken geleden voor het laatst serieus op de fiets gezeten, maar ik vond het hartstikke leuk om hier mee te doen”, vertelt Geerike Schreurs, die als allerlaatste aan het deelnemersveld werd toegevoegd. Overigens mede dankzij haar schoonzus Anna van der Breggen, die vrijdagavond de 1.000 meter in Stadshagen als snelste vrouw aflegde. “Ik zei laatst nog tegen Anna dat ik natuurlijk niet mocht ontbreken bij een wedstrijd in mijn eigen achtertuin.” En dus werd er door Anna van der Breggen actie ondernomen. Het resulteerde in een startbewijs voor Schreurs, die een puike prestatie leverde. Ze reed in sneltreinvaart richting de Boxem Tunnel, maar hield - bij één van de laatste sponsorbogen vlak voor de finish - haar benen even stil. “Ik dacht dat ik er was. Maar als ik had doorgetrapt was ik vermoedelijk niet aan de tijd van Anna gekomen. Al was een podiumplek wel leuk geweest.”

Het mocht de pret na afloop niet drukken. Geerike Schreurs babbelde er lustig op los met familie en vrienden en keek tevreden terug op haar laatste optreden als wielrenster. “Ik ga nu hele andere dingen doen, maar ik blijf wel actief in de wielersport”, stelt de spontane Zwolse. “Sinds de start van dit schooljaar geef ik elke maandag wielertraining op het Centre for Sports & Education (CSE) en ik ben nu al een tijdje actief als soigneur bij Team Hitec Products, de ploeg van Kirsten Wild. Dat bevalt eigenlijk heel goed”, aldus de afgestudeerd sportmasseur, die tijdens de prijsuitreiking nog één keer als wielrenster in de schijnwerpers werd gezet.

Klik hier voor alle uitslagen

Meer nieuws