Sportiefzwolle.tv - Zwolse 1.000 meter Tijdrit

Nieuws

Van der Breggen rapste in Boxem Tunnel
Gepubliceerd op vrijdag 16 oktober 2015 om 23:15 bevat foto's

Anna van der Breggen heeft vrijdag de Zwolse 1.000 meter Tijdirit op haar naam gezet. De Zwolse alleskunner startte als laatste dame en liet wederom zien waarom zij op dit moment de nummer één van het vrouwenpeloton is. In een tijd van 1:14:07 bleef zij de concurrentie ruimschoots voor. “Dit deed wel even pijn hoor”, stelt Van der Breggen na afloop van de winnende rit.

Het waren voor de deelnemers ook geen ideale omstandigheden. De temperatuur was nog wel aardig, maar door de regen werd het er niet prettiger op. Ook Van der Breggen had er last van. “Het was pittig, zeker met al die regen. Een kilometer volle bak gaan, dat doet gewoon pijn. Nu ook, maar de weersomstandigheden maakten het wel lastiger”, zegt de Zwolse, die vrijdagavond bijna in haar nieuwe achtertuin reed. Van der Breggen verhuist binnenkort naar de nieuwe wijk in Stadshagen. “Ik denk dat het hemelsbreed ongeveer vijfhonderd meter is. Ik gok dat ik nog wel een aantal keer door deze tunnel ga rijden, dus het was echt leuk om hier te fietsen.”

Van der Breggen stootte op het laatste moment Ilona Hoeksma van de troon. De renster van Parkhotel Valkenburg kwam tot een tijd van 1:16:08 en zat daarmee lange tijd op de ‘hot seat’. “Ik dacht eigenlijk dat het zeker niet genoeg zou zijn. Maar mijn tijd bleef heel lang staan en daardoor kreeg ik er wel vertrouwen in”, zegt Hoeksema, die zich echter nog niet rijk rekende. “Ik wist dat Anna nog zou komen en eigenlijk weet je dan wel dat zij de tijd nog gaat verbreken. Anna is een klasse apart. Maar toch ben ik super blij dat ik met een bos bloemen naar huis ga”, aldus de nummer twee. Natalie van Gogh eindigde uiteindelijk als derde, zij kwam in de Boxem Tunnel tot een tijd van 1:16:36.

Klik hier voor alle uitslagen

Meer nieuws