Nieuws

Mensink verbaast: ‘Ik ben echt dik tevreden’
Gepubliceerd op vrijdag 16 oktober 2015 om 23:32 bevat foto's

Rick Mensink is vrijdagavond ‘de grote verrassing’ geworden tijden de Zwolse 1.000 meter Tijdrit in de Boxem Tunnel. De jonge Zwollenaar kwam in de mannenwedstrijd tot een schitterende tijd van 1:09:77 en die werd door menigeen niet gehaald. Zelfs Niki Terpstra, Nederlands kampioen op de weg, beet zich stuk op de tijd. “Dat is wel hartstikke tof ja. Ik had het niet verwacht”, lacht Mensink na afloop.

Hij was er na een kilometer knallen helemaal niet van overtuigd. Zijn tijd van 1:09:77 was voor hem prima, maar voor anderen zeker niet onhaalbaar. Althans, zo dacht hij zelf. “Ik heb er alles uitgehaald, dat weet ik zeker. Maar ik heb geen illusies hoor. Er gaan nog wel wat mannen onder mijn tijd door”, riep Mensink direct na zijn race. Een half uur later bleek zijn inschatting helemaal fout. De tijd van de Zwolse wielrenner was uiteindelijk goed voor een derde plaats. Alleen winnaar Theo Bos en Tom Dumoulin waren sneller. “Het was geweldig om zo lang op die ‘hot seat’ te zitten. Maar ik wist wel dat Theo Bos sneller zou rijden. Dat wist iedereen van te voren al.”

Mensink was niet alleen sneller dan bijvoorbeeld wielervriend Bas Tietema (1:10:01), maar ook dan Nederlands kampioen Niki Terpstra. Het zorgde voor gebalde vuisten bij zijn naasten, die dat maar wat mooi vonden. Mensink zelf reageerde echter nuchter. “Ach, het is natuurlijk wel hartstikke leuk om boven hem te eindigen. Maar ook niet meer dan dat”, aldus de nummer drie, die zich volledig gaf. “Een kilometer is te lang om te sprinten en te kort om in te delen. Je gaat dus een kilometer volle bak en daardoor ben je aan het einde helemaal stuk. Maar ik ben tevreden met mijn prestatie. Dik tevreden zelfs.”

Klik hier voor alle uitslagen

Meer nieuws