Nieuws

Opening Boxem Tunnel met topwielrenners
Gepubliceerd op vrijdag 25 september 2015 om 16:35

De Nederlands kampioenen Anna van der Breggen en Lucinda Brand nemen vrijdag 16 oktober 2015 deel aan de ‘Zwolse 1.000 meter Tijdrit’, het sportieve evenement dat wordt georganiseerd ter ere van de opening van de Boxem Tunnel. De Zwolse Anna van der Breggen werd eerder dit jaar Nederlands kampioen tijdrijden en haar ploeggenote Lucinda Brand (Rabo-Liv) pakte de nationale titel in de wegwedstrijd.

De Zwolse 1.000 meter Tijdrit wordt georganiseerd door bouwbedrijf Salverda, in samenwerking met Stichting Sport Evenementen en Stichting Sportief Zwolle. Bij deze spectaculaire race tegen de klok worden wielrenners uitgedaagd om de snelste tijd op de klokken te zetten over een afstand van 1.000 meter. De finishlijn wordt getrokken in de Boxem Tunnel, hetgeen het evenement extra speciaal maakt. Bovendien kunnen de wielrenners bij het inrijden van de tunnel een hoge snelheid bereiken. Een snelheid die misschien wel hoger ligt dan de maximaal toegestane snelheid van 70 kilometer per uur!

De organisatie heeft voor de Zwolse 1.000 meter Tijdrit maar liefst zestig wielrenners geselecteerd, zowel dames als heren en jeugdrenners. Om 19.00 uur staat allereerst de jeugdsprint op het programma. Dit onderdeel wordt om 19.30 uur opgevolgd door de individuele tijdrit over 1.000 meter voor senioren, waaraan dus onder meer de topwielrenners Anna van der Breggen en Lucinda Brand deelnemen. Net als bij een tijdrit in het profwielrennen wordt er achter elkaar gestart. Het parcours van 1.000 meter wordt volledig verlicht. De finishlijn komt in de Boxem Tunnel te liggen.

Diegene met de snelste tijd mag plaats nemen op de ‘hot seat’ en blijft daar zitten totdat zijn/haar tijd wordt verbroken. Daarnaast is er ook een prijs voor diegene met de hoogste snelheid op de finishlijn in de Boxem Tunnel. De Zwolse 1.000 meter Tijdrit en daarmee de officiële opening van de Boxem Tunnel wordt mede mogelijk gemaakt door door de provincie Overijssel, de gemeente Zwolle, Salverda en ondersteunende partners. Rond de klok van 21.00 uur eindigt het sportieve festijn met spectaculair vuurwerk. Kijk voor meer informatie op www.boxemtunnel.nl.

Meer nieuws